2011. február 17., csütörtök

élő asztali dekor

Azok számára, akik szeretnének igényes és szép virág dekorációt a lakodalomban, jó ötlet lehet a cserepes virág. Mivel a virágok a dekor második legnagyobb tétele, így komoly megtakarítást jelent, ha nem szolgáltatótól rendeljük meg a vágott virág díszítést, hanem magunk állunk neki "kertészkedni".
Egy átlagos lakodalom virág díszei 30.000,- ft körül mozognak (ebben csak az asztali virág díszeket vettem bele). Ha rászánjuk az időt, hogy ültetgessünk, akkor sokkal olcsóbban jutunk olyan díszekhez, amik később a lakást is díszíthetik, vagy mint a mi esetünkben is a kert lakói lehetnek.

Tehát az alapgondolat, hogy üveg edényekbe vagy poharakba ültessünk kis méretű pozsgás vagy más nem túl érzékeny növényeket. Tavasszal ez akár primula is lehet, bár a vízigényesebb fajtákkal meggyűlhet a bajunk, mivel locsolni kell őket és a föld rétegzése nem biztos, hogy szép marad, ezért érdemes lehet inkább kerámia edényt választani az üveg helyett.

A mi díszeink még nem készültek el, mert a kövirózsák nem bírnák ki a lakásban, tehát egyelőre leendő anyósómék és a szüleim kertjében telelnek :) Amikor jön a melegebb idő, akkor fogjuk őket felszedni és beültetni a már meglévő poharainkba. Ezeket mi az IKEÁban vettük 18 db-ot kb 3000,- forintért.

A beültetést úgy tervezzük, hogy mivel Duna-parti emberek vagyunk, így ott fogunk szitálni hozzá apró kavicsokat. A pontos rétegzés még nincs kitalálva, de a mintát az alábbi képek adták.
Ha már elkészültek a mi díszeink is akkor  arról teszek majd fel fotókat!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése